Google+ Followers

Saturday, May 18, 2013

Selamat berjuang adam adli...kami anak muda sentiase di belakangmu! !!!!!!

Halim Hamid ~ ayh kpd Adam adli 

as'salam .. petanda yang ALLAH beri sehari dua ini tepat sekali ... patut dalam demam asik mengigau berkali2 dari semalam ... memang rindu sungguh padanya..

sekarang, beliau dah ditangkap dan berada Lokap Jinjang .. Selamat Berjuang Anak ku .. ALLAH bersama mu sentiasa .. 

DOA AYAH DAN MAMA SENTIASA MENGIRING PERJUANGAN MU ..Mereka pun manusia, jangan gentar Anakku .. Salute to Adam Adli dari ayah dan Mama .. LOVE anak ku .. HIDUP RAKYAT .. 

ALLAHU AKHBAR .. ALLAHU AKBAR ..

SHAH ALAM - Aktivis pelajar, Adam Adli hari ini ditahan di bawah seksyen 124 Akta Hasutan.Menulis di laman mikro Twitter miliknya, Adam berkata dia ditahan di Bangsar Utama dan sedang dibawa ke Balai Polis Jinjang.

Dilaporkan, Adam yang digantung pengajian di Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) ditangkap berhubung kenyataan beliau yang dibuat semasa forum selepas pilihan raya anjuran Suara Anak Muda Malaysia (SAMM) pada 13 Mei.Dalam forum itu, Adam menyertai beberapa NGO anti-kerajaan memanggil satu perhimpunan jalanan besar-besaran untuk meluahkan rasa tidak puas hati terhadap proses pilihan raya umum pada 5 Mei lalu.

Adam sebelum ini pernah menggemparkan negara kerana menurunkan bendera yang memaparkan imej Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak.Adam melakukan perbuatan itu dalam satu himpunan 17 Disember tahun lalu. ~sinar harian

2 comments:

  1. Laaahh..ngan budak2 dorang brani tangkapla.. Kalau betul2 berani napa tak tangkap skali ngan OTAI2 kite kat PR tu..ape lah..sian kat adik Adam tu..

    MR.SMASHER

    ReplyDelete
  2. Bn memang sial...

    ReplyDelete

Korang nak comment ape,korang comment la ye,da pandai comment,pandai2 la tanggungjawab