Google+ Followers

Saturday, May 18, 2013

Harge kereta turun? ??????? Bila????nak dekat pru 14 nanti ke???kenapa gst boleh laksane serta merta? ???

Ulasan che'en ; yang teman pelik dan keliru...kenapa x kaji dulu kmudian baru buat manifesto????ni menunjukkan manifesto bn ni manifesto tangkap muat je,pakatan nak turun harge kete...bn pun nak turun gak.pakatan dah kaji..bn pulak baru nak kaji...hape la.....haish....kesian kat salesman2 kereta....rakyat msti dok hold dlu nak bli kete la ni....

8 comments:

  1. Good job bro.... janji di capati... benda yg menguntungkn depa cepat laksana... yg muntungkn rakyat...minta maap... yg dok kena bodoh ni org melayu dok kmpong...dgn pecacai.. maaf la tp mmg hakikat... dok jaga bangsa..tp pemimpin dok jaga perut dgn bawah perut depa....sial...
    Bro fareez korek manisfesto BN..tgk ada tunai x ..meh kita check...

    ReplyDelete
  2. ROTI NAJIP SATTOUU...!!kihkihkih...

    MR.SMASHER

    ReplyDelete
  3. Ntah la..ni la akibatnya kalau manifesto tangkap copy & paste jer..orang len nak buat,dia pun nak buat tp tak tau nak buat mcmana..emang dasar umngok..

    ReplyDelete
  4. Turun hrga krete mmg kene kaji betul2, x sume negara boleh jd pengeluar kreta.. australia pn lingkup... hanya negara maju shj yg bleh dn mampu jd pengeluar kreta.. itupn brapa negara je.. kalu turun kreta, org kita nk bli proton ke? d tmbh dgn skp rakyat yg smakin xpatriotik, xmcm rkyt korea yg ptriotk, depa xbli kete jepun wlupun kete jepun lbih baik.. so sdhnya proton bankrap, puluhan ribu pekerja proton(melayu) d buang, berpuluh industri berkaitan proton bungkus dll... nk hrpkn org cina bli kete proton ke?... kirim slm.. mmg org kite x standing dgn org jepun, german dn usa... tp sekurang2nya kta mnyokong dn mmbntu produk kite... bukan menjahanamkan

    ReplyDelete
  5. nak membantu dan menyokong produk kita pun tengoklah dulu, kalau kualiti rendah dan mencekik darah, buat apa! patriotik tak kena tempat. sedangkan adanya proton mengkayakan berapa kerat ja melayu, kroni2 ajalah yg rasa, rakyat? dpt hampas.

    di thailand kereta jauh lebih murah. tak payah ada kilang pun, sebelum adanya kilang proton rakyat m'sia bebas beli jenama import, ayah aku beli kereta brand new brand mazda, datsun, ford, peugeot dgn harga yg berpatutan. tu tahun 70an hingga mungkin awal 80an, sebaik saja mahatdhir tubuh proton maka harga kereta import naik melambung tinggi. sebenarnya jika dasar kerajaan membela rakyat, niat ikhlas nak bagi rakyat senang, buat lah dasar yang tak mencekik darah rakyat, tengok tol, dah berapa lama highway siap diguna, dgn jln yg teruk x dpt menampung kesesakan, tol tak pernah pun berenti kutip. di negara lain habis beberapa tahun saja, tol dah dimansuh sebab dah dpt balik modal membina highway tu, tapi di malaysia, kroni kaut jaaaa untung butare ja goyang kaki fulus masyuk. thailand lagilah tiada tol langsung.

    kerajaan yg menakan rakyat untuk jaga perut sendiri nak dibela, maka selamanya pemikiran dijajah.

    ReplyDelete
  6. Kroni shj untung? yg puluhan ribu pekerja proton dn ribuan kedai2 d seluruh malaysia tu kroni juga ke? dr segi komen ko tu kalu nk ikut mmg proton akan lingkup, tp kalu sume pnyokong tegar tu pikir mcm engko mmg industri yg kos puluhan billion ni akan gulung tikar... kroni3, ingat selngor, penang, kelntn tu bersih ke? tengok parti korang pn dh cukup, parti anak branak...kroni. so korang beli le kete honda, peogot, bmw,mazda dll dn anggap baru bebas dr mentaliti d jajah... korang tau ngara mana yg buat krete tu, jepun, german, italy?... itu sume ngara penjajah, mntaliti pnjajah ni dia bngga dn mmpu buat sndiri, manakala mntaliti djajah ni bangga gunakan brg org lain... bila mahathir nk ubah mntaliti ni nk buat kreta sendiri nk jd negara hebat tp rakyat dia sendiri yg mntaliti suka djajah... baik tutup je proton tu.. jadilah negara pengguna seperti ratusan negara lain d dunia bngga mnggunakan brg2 penjajah ni... ini baru mentaliti dijajah!

    ReplyDelete
  7. simple ja, buat apa buat kereta sendiri dan jual mahal pd rakyat, lebih baik tak ada kilang kereta tapi org ramai dpt beli kereta dgn bebas, harga murah dan berkualiti.

    ada kilang sendiri tapi mencekik darah, cukai eksais, cukai jualan semuanya menyusahkan rakyat. tu pun x sedar2.


    ReplyDelete

Korang nak comment ape,korang comment la ye,da pandai comment,pandai2 la tanggungjawab